Siirry sisältöön

Circular design -podcasteissa kiertotalouden ja muotoilun asiantuntijat keskustelevat aikamme suurimmasta markkinamurroksesta ja siitä, mitä se tarkoittaa yrityksille.

Tässä jaksossa perehdytään kiertotalouden tuotesuunnittelustrategioihin. Vaihtoehtoja on kaksi: voimme joko alkaa suunnitella tuotteita fiksummin tai käytännössä vetää kuluttaminen minimiin. Kiertotalouden mukainen suunnittelu tarjoaa pelimerkit fiksumpaan toimintaan meille kaikille: resursseja ja rahaa säästyy, luontojalanjälki pienenee ja asiakkaat saavat nauttia saumattomista palvelukokonaisuuksista. Mitä kiertotalouden mukainen suunnittelu tarkoittaa suunnittelijoille käytännössä? Studiossa Ida Urmas Ethicalta, Lilli Linkola Lassila & Tikanojalta ja Satu Kaivonen CGI:ltä. Haastattelijana Anne Raudaskoski Ethicalta.

Podcastit ovat osa Circular design – kehityspolku kohti kiertotaloutta -valmennusohjelmaa, joka on ympäristöministeriön strategisen Kiertotalousohjelman toimenpide.